top of page

Karen Mukupa er vært for DMA Jazz 2023 i Store VEGA

Updated: Sep 12, 2023


Den album- og radioaktuelle Karen Mukupa er vært på DMA Jazz 2023 den 5. december i Store VEGA. Pressefoto.


Danish Music Awards Jazz 2023 kan nu afsløre, at årets prisuddeling finder sted den 5. december i det ikoniske koncerthus VEGA. Med en mangfoldig musikalsk sammensætning vil DMA Jazz 2023 præsentere aktuel dansk jazz og hylde årets udgivelser på landets største dedikerede scene for rytmisk musik.

Samtidig kan vi nu annoncere Karen Mukupa som showets nye vært, og publikum kan se frem til optrædener med anmelderroste jazznavne som Selvhenter, Marilyn Mazur & Viktoria Søndergaard, Nana Rashid, KALEIIDO, Richard Andersson og veteranerne Daimi & Louisiana Jazzband. Det bliver en aften i VEGA, hvor jazzmiljøet fejrer årets gang og nysgerrige musikelskere såvel som jazzens mest inkarnerede lyttere kan opleve en uforglemmelig jazzfest.
Ikoniske rammer skal omgive jazzen


Efter at have afholdt sidste års show i Musikhuset i Aarhus, vender Danish Music Awards Jazz tilbage til København. Dette års begivenhed finder sted i VEGA, landets største koncerthus for rytmisk musik.


Spillestedet præsenterer den rytmiske musiks stjerner og vækstlag og er samtidig et stykke levende historie i kraft af Vilhelm Lauritzens smukke arkitektur og husets fortid som mødested for arbejderbevægelsen. Netop denne symbiose af fortid, nutid og fremtid repræsenterer DMA Jazz i et år, hvor den historierige genre fejres med et program fuld af ny og fremsynet musik.


DMA Jazz 2023 finder sted i det ikoniske koncerthus VEGA. Pressefoto.

Karen Mukupa er showets nye vært


Danish Music Awards Jazz 2023 byder ikke kun på nye omgivelser, men også en ny vært. Årets udgave vil være den første med Karen Mukupa bag værtsroret. Musikeren og radioværten er velkendt på den danske hiphop-scene og har for nylig udgivet sit første album i ti år, “Bonobo”.


Albummet er hurtigt blevet udråbt som Mukupas bedste til dato, og i august i år modtog hun Autors hæderspris. Desuden kan hun som noget nyt føje en titel som P8 Jazz-vært til sit CV. Det er både med musikalsk magi, solid erfaring og fornyet energi, at Karen Mukupa træder til som vært på DMA Jazz 2023 den 5. december.


Nana Rashid har høstet store roser for albummet "Music for Betty". Pressefoto.


Musikprogram spækket med anmelderrost jazz


Selvhenter er en institution på landets eksperimenterende musikscene. Efter flere års stilhed på pladefronten udgav de deres nye album “Mesmerizer” i juni, hvilket gør dem ekstra aktuelle til DMA Jazz 2023. Forvent det uventede, når bandet leverer eksperimenterende jazz, når det er absolut bedst.


Den unge vibrafonist, Viktoria Søndergaard, har gjort kometkarriere som et nyt stortalent. I 2022 vandt Søndergaard både flere priser og Jazzkonkurrencen med sit band Baryl. Hun optræder ved DMA Jazz med en af dansk jazz’ mest fremtrædende ikoner - Marilyn Mazur. Som et ekstra scoop har duoen komponeret ny musik særligt til lejligheden.


Sangerinden Nana Rashid modtog stor ros, da hun tidligere på året udgav albummet "Music for Betty". Albummet fik 5-stjernede anmeldelser både fra Politiken og Gaffa, var blandt månedens bedste album hos det store britiske magasin Jazzwise og prydede herhjemme forsiden af Jazz Special. Ved DMA Jazz 2023 vil Rashids soul-jazz blive akkompagneret af trioen Little North på scenen i Vega.


Mange kender uden tvivl Daimi for klassiske hits samt hendes filmroller i en karriere, der strækker sig tilbage til starten af 1960'erne. I mere end 20 år har Daimi sunget jazz sammen med Louisiana Jazzband, der blandt andre inkluderer saxofonist Jesper Løvdal og trompetist Mårten Lundgren. Denne konstellation vil levere eviggyldig jazz ved DMA Jazz 2023.


KALEIIDO, bestående af guitaristen Anna Roemer og saxofonisten Cecilie Strange, har de senere år været blandt Danmarks førende indenfor jazzet ambient. Albummet “Elements” blev sidste år udråbt til et mesterværk af landets jazzmedier. Duoen bringer deres improviserede klangflader til VEGAs store scene.


Richard Anderssons meget roste værk U·Synlig består af solo-improvisationer lavet ud fra synstolkede kunstværker. Synet vil også være et tema for bassistens optræden ved DMA Jazz, hvor hans optræden vil foregå i mørke. Publikum kan derfor glæde sig til at blive suget helt ind i Anderssons poetiske og frie basspil.


Legendariske Daimi optræder med Louisiana Jazzband. Pressefoto.


Et væld af priser


Netop nu lytter og voterer DMA Jazz’ akademi om showets syv hovedpriser. DMA Jazz’ hovedkategorier er:


Årets Jazzudgivelse Årets Vokaljazzudgivelse Årets Nye Jazznavn Årets Jazzkomponist Årets Eksperimenterende Udgivelse Årets Tværæstetiske Udgivelse Årets Single


Derudover uddeles særpriserne P8 Jazz Prisen - Årets Ildsjæl og JazzDanmark Prisen - Årets Koncertoplevelse i løbet af aftenen. Sidstnævnte indhenter løbende instillinger her.


Følg med på dmajazz.dk, JazzDanmarks hjemmeside og nyhedsbrev for nyheder vedr. nominerede og akademi.


Efterfest med JazzHouse, Jazz+ og Børnejazzprisen


Aftenen skal naturligvis sluttes af med den mest jazzy efterfest, du kan forestille dig. Det kommer til at foregå i Lille VEGA og er arrangeret af de unge frivillige fra JazzHouse i Kolding. Deres sommerfestival er efterhånden legendarisk, og de har lovet at tage deres magi med til København.


Sidste år introducerede vi Jazz+ - et brancherettet dagsprogram, der leder op til prisshowet. Følg med på jazzdanmark.dk, for løbende annonceringer vedr. paneldebatter, workshops og lignende. Jazz+ vil også foregå i VEGAs lokaler.


DMA Jazz har som altid også en pris til de musikere, der arbejder specifikt med jazz rettet mod børn - og dermed gør et særligt stykke arbejde for de fremtidige generationer af jazzlyttere. Børnejazzprisen uddeles ved sit eget show den 16. november 2023 på Posten i Odense, og fejres også i Store VEGA som del af det øvrige DMA. Børnejazzprisen uddeles, som noget nyt, i samarbejde med LMS - Levende Musik i Skolen og tager imod indstillinger her.


KALEIIDO spiller improviseret ambient til DMA Jazz 2023. Foto: Malthe Ivarsson


Kom med til DMA Jazz 2023 i Store VEGA


Tid: Tirsdag den 5. december kl. 20-22.30 Sted: VEGA - Musikkens Hus, Enghavevej 40, 1674 København V

Pris: 220 kr + gebyr. Køb dine billetter her

Pressefotos: Download her

Læs mere om Danish Music Awards Jazz her og på dmajazz.dk

Showet bliver sendt live på DR P8 Jazz.DMA Jazz arrangeres og produceres af JazzDanmark og VEGA


Partnere: VEGA, Jazz i Trekanten, P8 Jazz, LMS - Levende Musik i Skolen

Støttegivere: DMA Jazz 2023 er finansieret af JazzDanmark og Statens Kunstfond. Yderligere bidragende fonde offentliggøres løbende.


For yderligere information kontakt:


Pressehenvendelser

Tobias Bendixen

Presse- og kommunikationsansvarlig


Program og DMA Jazz generelt

Martin Jensen

Projektleder


Program og DMA Jazz generelt

Agnete Seerup

Kommunikations- og souschef


1 Comment


Martin Jensen
Martin Jensen
Sep 12, 2023

❤️

Like
bottom of page