top of page

DMA Jazz 2023: De nominerede til Årets Koncertoplevelse og Årets Ildsjæl er landet!


Danish Music Awards Jazz 2023 uddeler priser for årets bedste udgivelser, men hylder også musikerne på scenen og alle dem bag og omkring scenen. Vi kan nu offentliggøre de nominerede til JazzDanmark Prisen - Årets Koncertoplevelse og P8 Jazz Prisen - Årets Ildsjæl.


Benjamin Koppels bogkoncert "Annas Sang" er nomineret til Årets Koncertoplevelse. Foto: Jan Palle


JazzDanmark Prisen - Årets Koncertoplevelse 2023

JazzDanmark Prisen gives til en koncertarrangør/initiativtager af en eller flere koncertoplevelser, hvor der er gjort noget ekstraordinært ud af arrangementets format, og som kan være til inspiration for andre arrangører.

Alle har haft mulighed for at indstille arrangører til prisen, hvorefter JazzDanmarks sekretariat har udvalgt de nominerede. Den endelige vinder vælges af JazzDanmarks bestyrelse.


De nominerede er:

  • Annas Sang

  • Bazarjazz

  • Resonanskoncert: Bystuen X Peter Sommer X Resonerende Rum

  • Snake City Jazz Festival


Bazarjazz har præsenteret lokalmiljøet i Gellerup for koncertoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet.


Annas Sang

“Annas Sang”-bogkoncerterne er noget så sjældent som en tværdisciplinær publikumsbasker. Oplæsning ved Sofie Gråbøl, Cæcilie Norbys sang, DUEN strygeorkester og selvfølgelig Benjamin Koppels kvartet har givet et stort publikum en stor oplevelse både musikalsk og litterært.


Bazarjazz

Bazarjazz er en musikforening med særligt fokus på publikumsudvikling. Foreningen arbejder for at præsentere koncerter af høj kvalitet for et publikum, som ikke plejer at gå til koncert. Koncerterne finder primært sted på Gellerupscenen, der har masser af autentisk undergrundscharme og som via sin placering understøtter foreningens formål perfekt.


Resonanskoncert: Bystuen X Peter Sommer X Resonerende Rum

Resonerende Rum har skabt en række improvisationsfællesskaber i Bystuen i Vinderup i Vestjylland. Store klingende metalplader, Peter Sommer, Palle Hjorth, Lis Raabjerg Kruse og Lars Greve samt et stort og varieret udsnit af lokalbefolkningen blev forbundet i en smuk helhed af mennesker, musik og ord.


Snake City Jazz Festival

En festival, der præsenterer traditionel musik på nye måder, til nye generationer og involverer hele lokalmiljøet i Slangerup. Snake City Jazz Festival fylder byen og inddrager institutioner helt fra børnehaver og skoler over foreninger, kulturinstitutioner, erhvervslivet og kirken med udgangspunkt i glad, swingende jazz.


Resonanskoncert: Bystuen X Peter Sommer X Resonerende Rum var en særlig oplevelse i Vinderup.


P8 Jazz Prisen - Årets Ildsjæl 2023

P8 Jazz Prisen gives til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. En ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø.

P8 Jazz-lytterne har indstillet, hvorefter redaktionen har udvalgt følgende tre ildsjæle:

  • Jakob Munk Bonderup for sit arbejde med de årlige jazzstævner på Engelsholm Højskole.

  • Holdet bag Jazznæs samarbejdet i Halsnæs - Ulrik Münster-Swendsen, Pia Kai-Sørensen, Maise Thrue og Michael Pedersen.

  • Michael Charles Gaunt for sit arbejde som bestyrelsesformand for Østersøjazz Festival.


 

Kom med til showet

Publikum ved DMA Jazz 2023 kommer til at opleve et alsidigt program med nogle af dansk jazz’ mest elskede musikere såvel som dugfriske navne. Karen Mukupa er vært for første gang. Det fulde line-up er offentliggjort og kan ses her.


DMA Jazz er tilbage i København og finder for første gang sted i Store VEGAs ikoniske sal. Billetsalget er i fuld gang. Hvis du vil med til det hidtil største DMA Jazz show, kan du altså sikre dig en billet allerede nu.


Foruden prisshowet byder dagen også på en række brancherettede arrangementer og en super-jazzy efterfest i Lille VEGA arrangeret af de unge frivillige fra JazzHouse i Kolding.


Jazz+ og DMA Jazz 2023 i Store VEGA

Tid: 5. december kl. 20-22 Sted: Store VEGA Pris: 220 kr + gebyr. Køb dine billetter her Pressefotos: Download her

Læs mere om Danish Music Awards Jazz her

Showet transmitteres live på DR P8 Jazz.


DMA Jazz arrangeres og produceres af JazzDanmark

Partnere: VEGA, Jazz i Trekanten, P8 Jazz, LMS - Levende Musik i Skolen

Støttegivere: DMA Jazz 2023 er finansieret af JazzDanmark, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og DMF. Koda Kultur støtter Jazz+ branchedagen.


For yderligere information kontakt


Tobias Bendixen Presse- og kommunikationsansvarlig tobias@jazzdanmark.dkComments


bottom of page