top of page

Børnejazzprisen 2023: Her er de nominerede


Børnejazzprisen hylder musikere og komponister, der præsenterer jazz og improviseret musik til børn og unge. Vi kan nu afsløre de tre nominerede acts, som skal optræde ved showet på Posten i Odense den 16. november og dyste om statuetten foran omkring 150 børn.


Papa Kotji fortæller Django Reinhardts spændende historie.

Papa Kotji

Papa Kotji er en tæt sammenspillet trio, der humoristisk formidler historien om legenden Django Reinhardt. Bandet har turneret i fire år på skoler i Sverige og derefter i fem år under LMS-regi. I 2019 var de hovednavnet på "Jazz for Kids"-turnéen, der gik til spillesteder rundt om i Danmark. Jesper Lund spiller bas-balalajka og fungerer som fortæller, mens Andreas Ugorskij og Jacob Kolkur tager sig af rytme- og lead-guitarerne.


Malene Kjærgaards Musiksanseriet er nomineret til Børnejazzprisen, der foregår på Posten i Odense den 16. november.

Musiksanseriet

Under navnet Musiksanseriet skaber Malene Kjærgaard musik, som både børn og forældre nyder at lytte til. Projektet har som erklæret mål, at musikken skal understøtte børns motoriske og sansemotoriske udvikling, så de får lettere adgang til at kunne synge og spille instrumenter. Musiksanseriet har en stor følgerskare på sociale medier og har et stort output af både musik, videoer og koncerter både på insitutioner, i indskolingen og for forældre på barsel med tilhørende babyer.


Funky Currywurst Brothers optræder på Posten med deres Rhythm & Comedy.

Funky Currywurst Brothers

Funky Currywurst Brothers er en humørfyldt, groovy og opfindsom dansk-østrigsk percussion-duo bestående af Johannes Bohun og Peter Stavrum Nielsen. De to har tidligere arbejdet inden for stomp-genren og har nu taget energien, erfaringen, de skarpe rytmiske koreografier og "slapstick"-humoren med sig, mens de har dannet deres egen duo inden for en musikgenre, de kalder Rhythm & Comedy. Her leverer de virtuost spil på snørebånd, koreografi med kontorstole og masser af sjov og spændende musik med bodypercussion og pivedyr.

 

Om Børnejazzprisen Børnejazzprisen er en del af Danish Music Awards Jazz og er blevet uddelt siden 2011. Prisen er til for at anerkende et band eller en kunstner, som har præsteret det ypperste jazz for danske børn og dermed gjort en ekstra indsats for at udbrede musikken til de kommende generationer. Vinderen af Børnejazzprisen vælges til showet den 16. november af en jury bestående af både voksne med musikpædagogisk viden og børn fra KulturCrew samt det inviterede børnepublikum.


Vinderen får udover en DMA-statuette mulighed for at spille fem honorerede LMS-koncerter i Danmark.


Det store DMA Jazzprisshow 2023 foregår i Store VEGA i København den 5. december. Billetsalget er i gang her. Børnejazzprisen præsenteres i samarbejde med LMS - Levende Musik i Skolen og Musikhuset Posten i Odense.


DMA Jazz arrangeres og produceres af JazzDanmark

Partnere: VEGA, Jazz i Trekanten, P8 Jazz, LMS - Levende Musik i Skolen

Støttegivere: DMA Jazz 2023 er finansieret af JazzDanmark, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og DMF. Koda Kultur støtter Jazz+ branchedagen.


For yderligere information kontakt Tobias Bendixen Presse- og kommunikationsansvarlig tobias@jazzdanmark.dk

Comments


bottom of page